MarkoLuomala #rohkeus

Alkot pois kauppakeskuksista??

Paljon puhutaan siitä, että ihmisten alkoholin kulutusta pitäisi saada vähemmäksi. Mutta yleensä nostetaan vain alkoholinveroja ja näin toivomme, että kaikki asiat järjestyy.

Mielestäni Alkot pitäisi siirtää takaisin erillisiin myymälöihin kaupunkien keskustoihin ja myöskin myyti voisi tapahtua samalla tavalla kuin silloin 1970-80 luvun hyvään aikaan kun vielä myytiin tiskin takaa niin että pyydettiin mitä haluttiin ja myyjä antoi. Näin ollen vähennettäisiin alkoholin kulutusta, kun sinne olisi lähdettävä ostamaan sitä alkoholia erikseen eikä se onnistuisi enää isoista marketeista kauppareissulla. Myöskin pystytään paremmin kontroloimaan nuorten alkoholin käyttöä. Se joka haluaa ostaa alkoholinsa niin kyllä hän hakee sen tuolta erillisestä Alkosta ja tämä tuskin aiheuttaa Alkon konkurssin. Olen myös miettinyt sellaista asiaa, että 1 olut voitaisiin pitää ruokakaupassa ja kaikki muut alkoholituotteet voisi siirtää Alkoon. Minusta tuntuu, että näillä pienillä toimilla voisi ihan oikeasti vähentää alkoholinkulutusta.

Nykyisinhän ollaan kiristetty tupakka tuotteiden myyntiä, että ne pitää pyytää kaupan tiskiltä tai ostaa erillisestä koneesta, missä ei edes näy etikettejä. Mielestäni alkolinmynnissä voitaisiin toteuttaa samanlaista käytäntöä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Minulla on vielä parempi ehdotus: Alkot voisi tuoda tänne syrjäkylille. Näin kaupunkilaisilla olisi todella pitkä matka ostoksille ja meitä haitoille altistuvia olisi vain pienenpieni joukkio!

Kari Ahveninen

Nostalgiaa vai toiveajattelua? Tuossa juuri on suurin virhe alkoholipolitiikan ja EU:n yhdistämisessä; minkä toinen kieltää sen toinen sallii. Ja niin kauan kuin ollaan osa EU:ta, ei tuollainen impivaaralainen ja poikkikristillinen käsitys onnistu.
Ainoa mitä sillä saadaan aikaan on entistäkin vähemmän verotuloja, entistäkin enemmän alkoholin tuontia ulkomailta, ja entistä suuremmat ongelmat maksettaviksi niillä alentuneilla verotuloilla.

Koska te kaikenkieltäjät opitte ettei tämä kansa ikinä opi käyttämään alkoholia tolkun kanssa kun kaikki siihen liittyväkin yritetään kieltää, ja sillä saadaan käyttö entistäkin holtittomammaksi?

Käyttäjän MarkoLuomala kuva
Marko Luomala

En ole alkoholia kieltämässä ja mielestäni kohtuullinen käyttö on ihan suotavaa... Minusta tuntuu vähän hassulta , kun valtio puhuu alkoholin haittavaikutuksista ja että alkoholin kulutusta pitäisi vähentää, mutta kumminkin Alko myy sitä... Tosin kyllähän Alko on varmasti hyvä myyjänä ja varmasti tulee verotuloja, mutta kumpia tulee enemmän verotuloja vai sitten terveyskustannuksia tuollainen olisi ihan hyvä miettiä?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Onhan se vähän ristiriitaista, että valtio saa rahaa myymällä alkoholia. Ei valtiolla pitäisi olla tuollaisia kytköksiä.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Marko, kyllä tästä tietoa löytyy. Alkoholiveron tuotto oli viimeksi yli 1,3 miljardia ja "terveuskustannukset noin 700-800 miljoonaa. Oluen valmisteveron suuruutta en juuri tähän hätään löytänyt.

Käyttäjän MarkoLuomala kuva
Marko Luomala Vastaus kommenttiin #5

Terveyskustannukset on aika suuri tuossakin...

Toimituksen poiminnat